Anderhalf jaar na de introductie van de 911 (992) GT3 en 911 GT3 Cup, staat nu mijn favoriete Porsche 911 klaar om te worden onthuld: op 17 augustus trekt Porsche het doek van de nieuwe 911 GT3 RS!

Al maanden gaan de teaserfoto’s en -filmpjes, de zogenaamde “spyshots”, rond op de social media. Uiteraard gaat veel van de speculatie over de kolossale achtervleugel, die -zo lijkt het- een nog extremere versie van de zwanenhalzen van de ‘gewone’ GT3 gaat krijgen. De gigantische ducts op de motorkap zien er spectaculair uit: het laat de kleine snorretjes op de neus van de GT3 er bij verbleken. Ook de vinnen boven de wielkasten lijken terug te komen in het design. Ze lieten de 991 GT3 RS al subtiel aggressief ogen, de versie op de nieuwe GT3 RS lijken een stapje verder te gaan. Daar komen dan ook nog GT2-achtige koelopeningen op de voorbumper bij. Over de prestaties van het nieuwste familielid is nog weinig bekend, maar het uiterlijk doet vermoeden dat het opnieuw de benchmark wordt.

Inspiratie uit de 911 RSR GT3 R GT racewagens

Andreas Preuninger, directeur van de Porsche GT Model Line legt uit: “De hoogtoerige vier-liter zescilinder boxermotor die we al hebben, heeft zich ruimschoots bewezen op trackdays en club sport evenementen. We hebben ons daarom primair gefocust op de aerodynamica en het afstellen van het chassis bij het ontwikkelen van de nieuwe GT3 RS. Dit, gecombineerd met ongeveer 500PK, maakt ons nieuwe model nog meer geschikt voor circuitgebruik dan haar voorgangers.

Onthulling live te zien

De digitale wereld premiere van de nieuwe Porsche 911 GT3 RS wordt op 17 augustus live uitgezonden op newstv.porsche.com. De stream begint om 17:00 uur. Komt het live volgen niet uit? Dan is de video later ook on demand beschikbaar via dezelfde website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *