RIk Koen aan de start met Parker REVS Racing

Op 14 april 2023 heeft Rik Koen, de 18-jarige jongste telg van de William en Helmi Koen, zijn splinternieuwe Porsche 911 GT3 Cup in ontvangst genomen bij Porsche Specialist Koen Exclusief in Heteren. Dit seizoen zal Rik opnieuw deelnemen aan de Porsche Carrera Cup Benelux met team Parker REVS racing, de kampioensformatie van afgelopen seizoen.

Porsche 911 GT3 Cup

De nieuwe Porsche 911 GT3 Cup, die in 2021 werd geïntroduceerd, is ontworpen voor racen op het hoogste niveau en biedt verbeterde prestaties en betrouwbaarheid ten opzichte van eerdere modellen. De auto is uitgerust met een 4,0-liter zescilinder boxermotor die 510 pk levert en wordt gekoppeld aan een zestraps sequentiële versnellingsbak met paddle-shift bediening. De auto heeft een volledig verstelbaar onderstel en een aerodynamisch pakket dat is ontworpen om de downforce te verhogen en de handling te verbeteren. Als kers op de taart, heeft Porsche het voor elkaar gekregen, dat de Cup-auto maarliefst zo’n 150 kilo lichter is dan de straatauto.

Op jacht naar podiumplaatsen

Rik is vastberaden om dit seizoen indruk te maken en podiumplaatsen te behalen met zijn nieuwe Porsche 911 GT3 Cup en het ervaren team van Parker Revs racing. Hij kijkt ernaar uit om zijn concurrenten te ontmoeten op het circuit en zijn vaardigheden als coureur te testen met deze state-of-the-art raceauto.

“Ik ben erg enthousiast om dit seizoen opnieuw deel te nemen aan de Porsche Carrera Cup Benelux en om te racen bij team Parker Revs racing,” zegt Rik. “Met mijn nieuwe Porsche 911 GT3 Cup en het geweldige team dat achter me staat, heb ik alle vertrouwen in een succesvol seizoen. Ik hoop dat we dit seizoen veel succes zullen hebben en dat we op het podium zullen staan.”

De Porsche Carrera Cup Benelux is een zeer competitieve “one make cup”, waar talenten kunnen laten zien wat ze waard zijn in een GT wagen. Met de verbeterde prestaties en betrouwbaarheid van de nieuwe Porsche 911 GT3 Cup en zijn vastberadenheid om te winnen, is Rik Koen zeker een coureur om in de gaten te houden in 2023!

Een reactie op “Rik Koen ontvangt nieuwe Porsche 911 GT3 Cup bij Porsche Specialist Koen Exclusief

  1. Gilbert Overbeek zegt:

    Dit jaar weer een kalender om naar uit te kijken. De Porsche Carrera Cup wordt dit seizoen gecombineerd met 2x DTM (Zandvoort en Red Bull Ring), met FIA WEC eind deze maand van 27-20 april op Spa-Francorchamps en natuurlijk op Assen tijdens Jack’s Racing Day. De eerste training op Spa had Rik al goed het tempo te pakken. Dat beloofd wat !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: