Historische eerste zege met de Porsche 963

Het nieuwe Porsche Penske Motorsport fabrieksteam viert haar eerste overwinning met het Porsche 963 Hybrid prototype. Tijdens de derde ronde van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship kwam auto nr. 6, bestuurd door Nick Tandy en Mathieu Jaminet, als winnaar uit de spannende race. Hun teamgenoten Matt Campbell en Felipe Nasr finishten met auto nr. 7 als derde. In de GTD-Pro categorie haalde Pfaff Motorsports een podiumresultaat met de Porsche 911 GT3 R.

Deze overwinning betekent dat Tandy en Jaminet aan de leiding gaan in het klassement voor rijders. Porsche staat momenteel op de derde plaats in het constructeursklassement. De volgende ronde van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship zal plaatsvinden op 14 mei op het circuit van Laguna Seca.

Porsche 963 op de smalle straten van Long Beach

De race op de smalle straten van Long Beach was een spektakel vanaf de eerste tot de laatste ronde. De twee Porsche 963’s, bestuurd door Nick Tandy en Felipe Nasr, profiteerden in de eerste ronde van een botsing bij de leiders en namen de tweede en vijfde plaats in. Bij de pitstops in de helft van de race koos het nieuwe Porsche Penske Motorsport team voor een gedurfde strategie. In plaats van beide auto’s van nieuwe banden te voorzien, vertrouwde het team op de uitstekende duurzaamheid van de Michelin-banden. Dit leverde hen tijdswinst op in de pits en bracht de twee hybride prototypes “Made in Flacht” naar voren in het veld.

GTD-Pro-klasse en GTD-klasse

In de GTD-Pro-klasse was het eveneens spannend tot het laatste moment. Dankzij een sterke teaminspanning en foutloze stints, verzekerden de Fransman Patrick Pilet en de Oostenrijker Klaus Bachler van Pfaff Motorsports zich van een podiumplaats met auto nr. 9. In de GTD-klasse finishten de identieke modellen van Wright Motorsports en Kelly-Moss by Riley zonder drama op de posities tien, twaalf en dertien.

Riskante strategie, met belangrijk resultaat

“Deze dag zal de geschiedenis van ons team ingaan. De eerste overwinning met de Porsche 963 is ongelooflijk belangrijk voor ons”, zegt Jonathan Diuguid, Managing Director van Porsche Penske Motorsport. “Onze strategie was zeker riskant, maar het heeft zijn vruchten afgeworpen. We hebben deze overwinning te danken aan elke persoon in het team. Ik ben enorm trots op het hele team!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *