The Prologue – Sebring 2023

Na bijna twee jaar van planning en voorbereiding gaat het FIA World Endurance Championship-team van Porsche Penske Motorsport dit weekend formeel van start! De langverwachte Hypercar-klasse maakt haar debuut tijdens “The Prologue pre-season test” op het circuit van Sebring in Florida.

De twee Porsche Penske Motorsport FIA World Endurance Championship (WEC) Porsche 963’s gaan dit weekend officieel voor het eerst het circuit op, als The Prologue – de pre-season test – van start gaat op Sebring International Raceway in Florida (USA). Het nieuw gevormde team is klaar om maanden van planning in praktijk te brengen.

Het 44-koppige team, dat uit 10 nationaliteiten bestaat, vertrekt vanuit de Europese basis van Porsche Penske Motorsport in Mannheim, Duitsland, om haar wereldwijde missie te beginnen. Het WEC-project werd in december 2020 door Porsche aangekondigd, na de het bekend worden van de technische specificaties van de LMDh klasse. Deze specs maken het samensmelten van de twee grootste sportwagenseries ter wereld mogelijk: Het World Endurance Championship (WEC) en het IMSA WeatherTech Sportscar Championship (IWSC).

Europese Porsche 963 eindelijk aan de bak op het circuit

Terwijl het IWSC-team van Porsche Penske Motorsport in Mooresville, North Carolina, al aan haar eerste race heeft deelgenomen – de 24 uur van Daytona – heeft het WEC-team haar twee Porsche 963’s pas drie weken geleden naar buiten gerold op het testcircuit van Porsche in het Duitse Weissach. De week daarop was het Autodromo Internacional do Algarve in Portugal drie dagen gevuld met het geluid van de twee twin-turbo V8-motoren, waarin nat en droog werd gereden, dag en nacht.

Portimão testdagen interessant voor het hele seizoen

Jonathan Diuguid, Managing Director Porsche Penske Motorsport, zei: “We komen naar The Prologue in Sebring met twee gloednieuwe Porsche 963 – ze hebben een kleine roll-out in Weissach achter de rug, gevolgd door een driedaagse test in Portimão – waar we nog twee dagen bleven om de auto voor te bereiden. Het natte weer op dag één leverde ons een aantal goede gegevens op voor het komende WEC-seizoen – we zullen zeker regen zien op Spa, Le Mans en Fuji – maar het belemmerde onze voorbereiding op Sebring enigszins. Deze twee dagen in De Proloog zullen daarom uiterst waardevol zijn.”

Porsche 963 is klaar om het kampioenschap binnen te halen!

“Afgezien van de uitdagingen die gepaard gaan met het ontwikkelen en testen van twee nieuwe auto’s, zijn we ook een gloednieuw team en een team kan pas echt goed samenwerken onder circuit omstandigheden. We hebben veel nieuwe processen en procedures opgesteld, dus deze twee dagen van de Proloog zullen ons echt in staat stellen om ze in de praktijk te brengen in de aanloop naar de 1000 mijl van Sebring volgende week.”

De Proloog start op zaterdag 11 maart 2023 en omvat 12,5 uur rijden op de historische Sebring International Raceway.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *