Gen3 Formula E Rollout op het Porsche Research and Development Center in Weissach.

De nieuwe generatie Formula E auto’s komen volgend seizoen (seizoen 9, 2022/2023) in actie. De Porsche Formula E Gen3 auto heeft zijn eerste rondjes op het circuit gereden in Weissach.

Porsche Formula E Gen3 Roll-out, een grote stap naar seizoen 9

Woensdag 8 juni maakte Pascal Wehrlein de eerste rondjes met de Porsche Formula E wagen van de derde generatie, op het circuitvan het Porsche Research en Development Center in Weissach

Een belangrijke, grote mijlpaal, in de aanloop naar seizoen 9 van het Formula E kampioenschap, dat eind 2022 start.

Porsche Formula E Gen3 is technologisch weer een grote stap vooruit

De Gen3 definieert de nieuwe technologische standaarden voor de Formule E

De Gen3 racewagens zijn de snelste, lichtste, krachtigste en meest efficiënte electrische racewagens ooit. De auto’s, die specifiek ontworpen zijn voor racen op Formula E stratencircuits, maken voor dit seizoen ook een grote stap in duurzaamheid: 40% van de tijdens een race gebruikte energie komt van regenerative braking.
Het gerecyclede carbon fibre in het koetswerk, komt van het recyclen van de huidige Gen2 wagens.

De Gen3 wagen is daarnaast de allereerste Formule-racewagen met een krachtbron voor én achter. De aandrijving achter voorziet in een terugwinning van energie van 350kW, waar nu voor 250 kW aan wordt toegevoegd. Samen verdubbelen ze de regeneratieve capaciteit van elektriciteit ten opzichte van de Gen2 naar 600kW.

De laadtijd van de accu’s is beduidend verlaagd. De auto’s maken gebruik van ultra-high-speed charging met een capacitieit van 600kW,bijna de dubbele laadkracht van wat nu beschikbaar is voor op de markt verkrijgbare laadsystemen

Porsche Formula E Gen3 Specificaties

Vermogen350kW/476PK
Topsnelheid320 km/u
Laadcapaciteit600kW

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *