“Hold on to your butts!”, de dino komt naar Sebring!

Voor de tweede ronde van de IMSA WeatherTech SportsCar Series, op zaterdag 18 maart 2023, heeft AO Racing de Porsche 911 GT3 R omgetoverd tot de 911 ‘GT3 RAWR’. Zoals Ray Arnold (gespeeld door Samuel L. Jackson) al zei in Jurassic Park uit 1993: “Hold on to your butts!”

AO Racing toont T-Rex livery voor 12 uur van Sebring

Voor de twaalf uur van Sebring 2023 krijgt de #80 Porsche van AO Racing een erg mooie Tyrannosaurus Rex livery aangemeten. Het idee is ingegeven door PJ Hyett. De teambaas en coureur rijdt al rond met een Eenhoorn en T-Rex op zijn helm, als verwijzing naar zijn zoon en dochter. “Zo heb ik mijn gezin bij me als ik race!” Ditmaal is de bestickering van de hele wagen daarop vormgegeven. Ik vraag me af of de race hierna de auto dan een eenhoorn zal zijn?

Porsche 911 GT3 R op zoek naar meer snelheid

AO racet in de GTD-klasse tegen 19 andere deelnemers, in een veld van 54 auto’s en is een van de vijf Porsches die op zoek zijn naar een radicaal betere Balance of Performance. Tijdens de kwalificatie voor de seizoensopener op Daytona was de nieuwe GT3 R ongeveer drie seconden langzamer dan de competitieve snelheid in de klasse.

Hyett wordt op Sebring opnieuw vergezeld door Sebastian Priaulx, de co-coureur die het hele seizoen rijdt, en Gunnar Jeannette vult het team wederom aan als de endurance rijder.

Priaulx: “Ik kijk er echt naar uit om weer een raceweekend met AO Racing samen te werken. Het is mijn eerste 12 uur van Sebring, wat voor mij erg speciaal is. Het is een race die mijn vader heeft gewonnen (Andy Priaulx won de GTE-klasse in een BMW M3 in 2011) en die ik ook graag wil winnen.

“Het is een geweldig evenement. Het is een van de beste die er is. Ik kijk ernaar uit om met de Porsche te rijden en alles te geven wat we hebben. Ik kijk uit naar het komende weekend en naar de samenwerking met PJ en Gunnar om de klus te klaren.”

Jeannette voegde eraan toe: “Ik ben blij dat ik één van de jongens ben die de GT3-RAWR zal besturen. Hopelijk gaat Rexy net zo snel als hij eruit ziet en kunnen we met een goed resultaat thuiskomen na ons teleurstellende Daytona-weekend. We willen de fans echt iets geven om voor te juichen als Rexy zijn indruk achterlaat, zowel op als naast de baan.”


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *