Porsche Motorsport heeft een nieuwe EVO-kit ontwikkeld voor de 911 GT2 RS Clubsport.

De update omvat met name: geoptimaliseerde aerodynamica, nieuw ontworpen 18-inch wielen en aangepaste schokdempers, evenals verdere verbeteringen van de veiligheidsvoorzieningen. De kit zorgt voor een prestatieverbetering van de 700 PK Clubsport versie en zal debuteren op het circuit van Monza.

Meer vermogen en betere prestaties

Dankzij de nieuwe EVO-kit is de Porsche 911 GT2 RS Clubsport nog sterker geworden. De raceauto met een vermogen van ca. 515 kW (700 PK) kan nu worden ingezet bij clubsport-evenementen, trackdays en in GT2-raceseries. De prioriteit werd gelegd bij het verhogen van de aerodynamische efficiëntie en het zorgen voor een meer consistente prestatie over langere afstanden.

Optimaal aangepaste aerodynamica

De belangrijkste component van de evolution-versie is de uitgebreid herziene aerodynamica. De voorkant heeft een nieuwe onderlip met aangepaste luchtinlaten voor remkoeling en de diffuser, evenals een centraal geplaatste radiator aan de voorkant. De kofferbakklep is aangepast om voor de juiste ventilatie te zorgen. Een opnieuw ontworpen voorsplitter genereert meer neerwaartse druk op de vooras. In combinatie met de nieuwe en hogere Gurney-flap op de achterspoiler is ook de aerodynamische balans verbeterd. Het verbreden van de voor- en achterspatborden heeft meer ruimte gecreëerd voor bredere velgen, van 10,5 tot 12 inch aan de voorkant en van 12,5 tot 13 inch aan de achterkant. Dankzij de nieuwe schokdempersetup is de slijtage van de banden tijdens de race verminderd, wat op zijn beurt zorgt voor consistente snelle rondetijden.

Verbeterde veiligheidsvoorzieningen

Het SRO-pakket omvat een snelvulsysteem voor brandstof en versterkte zijdelingse impactbescherming. De nieuwe regenlichten voldoen aan de eisen van de FIA.

Evo-kit verkrijgbaar bij Porsche Motorsport

Porsche Motorsport biedt de evo-kit aan voor de 911 GT2 RS Clubsport voor de prijs van 85.000 euro plus land-specifieke BTW. De kit brengt de concurrentiekracht van de 911 GT2 RS Clubsport terug op het huidige niveau, vooral over lange afstanden. De nieuwste configuratiestap zal voor het eerst worden ingezet als onderdeel van de Europese Fanatec GT2-serie in Monza, Italië. De SRO-kampioenschappen omvatten zes raceweekenden, elk met twee races over ongeveer 50 minuten. Team Ebimotors en Porsche Fabrieksteam
Manthey Racing zijn ingeschreven voor het kampioenschap in 2023.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *