GP Elite gemotiveerder dan ooit!

Na de tweede plek in de Porsche Mobil 1 Supercup en Porsche Carrera Cup Deutschland afgelopen jaar, is het team GP Elite klaar om terug te veroveren wat van hen is: de titels!

Met een sterke line-up, van zowel nieuwe als bekende rijders, willen zij terug naar de hoogste trede op het podium!

Dit jaar verschijnt GP Elite opnieuw met kopman Larry ten Voorde aan de start van de Porsche Mobil 1 Supercup en Porsche Carrera Cup Deutschland. Na afgelopen seizoen is hij gemotiveerder dan ooit om sterker terug te komen. Larry zegt: “Ik kijk heel erg uit naar dit seizoen. Ik denk dat we er mega goed voorstaan met het team en we gaan weer volle bak! Let’s get back to the top!”

Loek Hartog stapt over naar GP Elite!

Ook Loek Hartog maakt de overstap naar GP Elite om volop voor het rijderskampioenschap te gaan in beide kampioenschappen. Hij zegt: “De afgelopen vier jaar is GP Elite natuurlijk een concurrent van mij geweest. In elke serie waar ze instappen doen ze vooraan mee. Ik denk dan ook dat het geen uitleg nodig heeft waarom ik onwijs gelukkig ben met deze volgende stap!”

Naast Loek verschijnen Lucas Groeneveld en Huub van Eijndhoven ook opnieuw aan de start. Lucas zal enkel in de Supercup meedoen dit jaar, terwijl Huub juist een dubbelseizoen rijdt met de Carrera Cup Deutschland en zijn eerste volledige seizoen Supercup, waar hij voor de Rookie titel gaat.

Vervanging voor Max van Splunteren en de broers Van Kuijk.

Max van Splunteren, Daan van Kuijk en Jesse van Kuijk hebben vorig jaar besloten de volgende stap in hun ontwikkeling te zetten. Zij gaan zich nu oriënteren op het endurance racen in de Porsche 911 GT3 R. Daarom nemen dit jaar drie nieuwe namen plaats achter het stuur, waaronder de Belg Ghislain Cordeel, die vanuit de Porsche Carrera Cup Benelux doorstroomt voor een dubbelseizoen in de Duitse Carrera Cup en de Supercup. In beide klassen strijdt hij om de Rookie titel!

Het team wordt dit jaar compleet gemaakt door de Duitse Sören Spreng, die in de Carrera Cup Deutschland vol gas gaat voor de Pro-Am titel!

Larry ten Voorde

Porsche Mobil 1 Supercup & Porsche Carrera Cup Deutschland

Na twee successeizoenen werd kopman Larry ten Voorde afgelopen jaar tweede in beide kampioenschappen. Met zijn motto “Never give up!” gaat hij dit jaar weer alles geven om terug aan de top te komen. Hij heeft zich deze winter zowel fysiek als mentaal optimaal voorbereid. Samen met zijn vertrouwde engineer Vincent is hij klaar om zijn schouders eronder te zetten en alles te geven dit seizoen.

Belangrijkste prestaties Larry:

 • Kampioen 2020 & 2021 Porsche Mobil 1 Supercup
 • Kampioen 2020 & 2021 Porsche Carrera Cup Deutschland
 • Vicekampioen 2022 Porsche Mobil 1 Supercup
 • Vicekampioen 2022 Porsche Carrera Cup Deutschland
 • Porsche Brand Ambassador sinds 2022

Doel 2023: het terugveroveren van de titels!

Loek Hartog

Porsche Mobil 1 Supercup & Porsche Carrera Cup Deutschland

Loek Hartog wil zich dit seizoen bewijzen als kampioenskandidaat. Ondanks dat hij van het Italiaanse Ombra Racing komt voelt de overstap naar het Nederlandse team voor hem als “de meest internationale stap” die hij tot nu toe gemaakt heeft. Hij heeft deze winter hard getraind met Team NL en is klaar om voor het kampioenschap te gaan.

Belangrijkste prestaties Loek:

 • Kampioen 2020 Porsche Carrera Cup Benelux
 • Rookie kampioen 2021 Porsche Carrera Cup Deutschland

Doel 2023: Samen met het team alle titels pakken en zelf voor het rijderskampioenschap gaan.

Lucas Groeneveld

Porsche Mobil 1 Supercup

Na twee jaar in de Porsche Mobil 1 Supercup en Porsche Carrera Cup Deutschland heeft Lucas Groeneveld besloten zich dit seizoen maar op één kampioenschap te focussen. Zo kan hij meer toeleven naar de race weekenden en wil hij uit elk weekend het maximale resultaat halen.

Belangrijkste prestaties Lucas:

 • Pro-Am kampioen 2020 in Porsche Sprint Challenge Middle East
 • Kampioen 992-PRO klasse 24 uur Dubai 2022

Doel 2023: Veel plezier hebben en elk weekend het maximale er uithalen.

Huub van Eijndhoven

Huub van Eijndhoven begon zijn autosportavontuur in de kartsport. Nadat hij de overstap maakte naar de autosport kwam hij in verschillende klassen uit. In 2021 pakte Huub het Rookie kampioenschap in de Porsche Carrera Cup Benelux. Afgelopen jaar werd hij Rookie vicekampioen in de Porsche Carrera Cup Deutschland en reed hij twee gastraces mee in de Porsche Mobil 1 Supercup. Dit smaakte naar meer en dus rijdt hij dit jaar zijn eerste volledige seizoen in de Supercup!

Belangrijkste prestaties Huub:

 • Rookie kampioen 2021 Porsche Carrera Cup Benelux
 • Rookie vicekampioen 2022 Porsche Carrera Cup Deutschland
 • Kampioen 992-PRO klasse 24 uur Dubai 2023

Doel 2023: Rookie kampioen worden in de Porsche Mobil 1 Supercup.

Ghislain Cordeel

Na twee seizoenen in de Porsche Carrera Cup Benelux en Porsche Sprint Challenge Middle East is Ghislain Cordeel klaar voor de volgende stap! Vorig jaar reed hij al gastraces in de Porsche Mobil 1 Supercup en Porsche Carrera Cup Deutschland; dit jaar is hij klaar om in beide kampioenschappen te vechten om de Rookie titel.

Belangrijkste prestaties Ghislain:

 • Vicekampioen 2022/2023 Porsche Sprint Challenge Middle East
 • Race overwinning Porsche Carrera Cup Benelux 2022 op Barcelona

Doel 2023: Top 10 finishes halen en strijden voor de Rookie titels in beide kampioenschappen.

Sören Spreng

In het 2021/2022 seizoen van de Porsche Sprint Challenge Middle East maakte Sören Spreng de overstap van Black Falcon naar Team GP Elite. Na twee seizoenen in het Midden-Oosten maakt hij nu ook in de Porsche Carrera Cup Deutschland deze overstap. Hij is klaar om dit jaar in de Pro-Am klasse te strijden om de titel.

Belangrijkste prestaties Sören:

 • Meerdere Pro-Am podium finishes Porsche Carrera Cup Deutschland 2022
 • Meerdere Pro-Am podium finishes Porsche Sprint Challenge Middle East 2022/2023

Doel 2023: Pro-Am kampioen worden in de Porsche Carrera Cup Deutschland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *