Porsche Junior Shootout 2022

De Porsche Junior Shootout 2022 werd gehouden van 23 tot 25 november. Twaalf finalisten streden op én naast het circuit met elkaar voor de eerste plek in deze competitie
De beloning? Een jaar lang de titel Porsche Junior mogen dragen met daarbij fabrieksondersteuning, zoals coaching en training en een sponsorbedrag van €225.000.

Dit gaat niet meer om het spel, maar om heel belangrijke knikkers: het is de opmaat naar een carrière als Porsche fabrieksrijder.

Bastian Buus pakt de Porsche Junior titel

De 19-jarige coureur Bastian Buus uit Denemarken kwam na 3 zware dagen als beste uit de bus. Buus, die vierde werd in zowel de Carrera Cup Deutschland en Supercup dit jaar, troefde 11 andere finalisten af.

Nederlandse kanshebbers

Uiteraard zijn er ook twee Nederlandse Porsche Cup coureurs die meedingen naar de titel: Loek Hartog en Kay van Berlo deden hun uiterste best om de titel binnen te halen.

Drie zware selectiedagen op Circuito Jerez

De eerste dag werd de fysieke en mentale conditie van de rijders getest. Er stonden vraaggesprekken, briefings en lichamelijke tests op het programma.

De tweede dag stond in het teken van de motivatie. Kun je de Porsche crew laten zien dat jij degene bent die wil winnen en een amabassadeur van Porsche Motorsport kan zijn?

Op dag 3 was het eindelijk tijd om de strijd aan te gaan op het asfalt. Een vrije training, kwalificatie en een race, waarbij de eindklassering uiteraard een hele grote rol speelt bij de beoordeling.

Porsche Night of Champions

De nieuwe Porsche Junior werd bekendgemaakt tijdens de Porsche Night of Champions, het afsluitende gala waarbij alle Porsche coureurs die een titel behaalden in 2022 in het zonnetje werden gezet. Ook openbaarde Porsche tijdens het evenement haar plannen om in 2023 vol in te zetten op endurance racing, met als belangrijkste doel het overall winnen van Le Mans met de nieuwe 963 LMDh Hypercar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *