Allied-Racing Porsche Carrera Cup Deutschland 2023

Allied-Racing GmbH, de formatie van Jan Kasperlik, begint aan haar vierde seizoen in de prestigieuze Porsche one-make cup. Dit jaar neemt het team uit Beieren deel met drie Porsche 911 GT3 Cup-auto’s.

Bastian Buus blijft bij Allied Racing

Bastian Buus komt in 2023 opnieuw met Allied Racing uit in de Porsche Carrera Cup Deutschland – ditmaal als Porsche Junior: “Nadat hij zich bij ons had ontwikkeld van Allied Racing Junior tot Allied Racing Young Professional, hadden wij het voorrecht om samen met hem zijn eerste grote carrièredoel te behalen: ‘Official Porsche Junior 2023‘. Dit jaar gaan we voor de kroon in de Porsche Carrera Cup Deutschland: het overall kampioenschap!”

SuperCup coureur Harry King

De 22-jarige Brit Harry King, bekend als coureur bij BWT Lechner racing in de Porsche SuperCup, debuteert in 2023 in de Porsche Carrera Cup Deutschland. In 2020 stapte Harry over van GT4 racen naar de GT3 Cup en maakte meteen indruk door het kampioenschap van de Porsche Carrera Cup Great Britain te winnen. In 2022 volgde het Porsche Carrera Cup Benelux kampioenschap. Harry eindigde zijn afgelopen Porsche Mobil1 Supercup seizoen sterk op P5. “We zijn erg trots om een coureur uit deze klasse te begeleiden bij zijn debuut in de Porsche Carrera Cup Deutschland.”

Rookie VINCENT ANDRONACO

“Winnaar van de Sean-Edwards Prijs, jongste pole setter ooit in de GT4 European Series, talrijke overwinningen en pole positions in zijn eerste jaar in GT: Driver-of-Promise en Young Professional of Allied-Racing” – het zijn allemaal superlatieven die van toepassing zijn op Allied-Racing Junior Vincent Andronaco. Na zijn debuutseizoen in het GT-racen, in de 2020 ADAC GT4 Germany,de GT4 European Series, twee gaststarts in de Porsche Carrera Cup France en deelname aan de TotalEnergies 24 Hours of Spa, is een inschrijving voor de Porsche Carrera Cup Deutschland de logische stap voor zo’n junior-coureur. “We zijn blij dat we samen met Vincent zijn eerste jaar in de Cup kunnen starten. Het doel is duidelijk om te strijden voor het rookie-kampioenschap – maar een stabiele top 10 is ook een doel voor 2023.”
Vincent is een van de sterkste juniorrijders in Europa en wist in zijn eerste jaar niet alleen Allied-Racing eigenaar Jan Kasperlik te overtuigen. Met hem heeft het team goud in handen!

Krachtiger, Sneller en Spectaculairder: De Porsche Carrera Cup Deutschland!

Porsche volgt in haar one-make cup series de filosofie van gelijke kansen voor iedereen, met technisch identieke Porsche 911 GT3 Cup auto’s. Wat telt: “Teamprestaties en rijvaardigheid. Jong talent daagt gevestigde coureurs uit.”

Porsche organiseert haar one-make cups al sinds 1990, op circuits in Duitsland en andere Europese landen. Met spannende races in een professionele setting is de PCCD een belevenis voor alle betrokkenen.
In twee sprintraces van 30 minuten per raceweekend strijden de coureurs om de titel. Volgens het principe “1 rijder – 1 kampioen” zijn er gedurende het hele seizoen spannende momenten.

De Porsche Carrera Cup Deutschland gaat in 2023 van start als onderdeel van het FIA WEC en DTM. Een bijzonder hoogtepunt voor Porsche-fans is het Festival of Dreams op Hockenheim. NITRO zal ook in het seizoen 2023 alle races live op de Duitse gratis televisie uitzenden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *