Het is alweer 30 jaar geleden dat het succesverhaal van de Porsche Supercup begon op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari in Imola, Italië. Alle reden voor een feestje!

Porsche Supercup terug naar haar geboortegrond

Op 25 april 1993, vierde de Porsche Supercup zijn werelddebuut op dit circuit, genoemd naar de oprichter van Ferrari en zijn zoon. De Duitser Uwe Alzen kwam als eerste over de finish met een 275 PK sterke Porsche 911 (964) Carrera RS. Tot 2006 waren Imola en de San Marino Grand Prix vaste evenementen op de Supercup kalender. Dit weekend keert Porsche’s internationale merkencup terug naar de geboortegrond, voor haar 304e race.

Start van seizoen 2022

Dit weekend (22 april t/m 24 april 2022) start het nieuwe seizoen: negen teams, uit Italië, Zwitserland, Nederland, Oostenrijk, België, Zweden, Frankrijk en Duitsland, strijden in Imola om de winst en zij doen dat met 33 snelle coureurs afkomstig uit 13 landen.

Seizoen 2022 met VIP Coureurs

De racekalender van 2022 bestaat uit acht wedstrijden in het voorprogramma van de Europese FIA Formule 1 races. Tijdens enkele van deze races zal een gastrijder deel uitmaken van het startveld in de startnummer 911 VIP car.

Gedurende de seizoensopener is dat vijfvoudig motorracing kampioen Jorge Lorenzo. Waar de 34-jarige Spanjaard zeer ervaren is met hard gaan in het MotoGP kampioenschap, is dit de eerste keer dat hij deelneemt aan een autorace. Hij krijgt meteen fijn speelgoed voor z’n vuurdoop: een Porsche 911 GT3 Cup met 515 PK. Dat kan mooi vuurwerk opleveren op de baan!

Oliver Schwab, Project Manager Porsche Mobil 1 Supercup

“Het 30-jarig jubileumseizoen van de Porsche Mobil 1 Supercup belooft één van de meest opwindende ooit te worden. De officiële pre-season tests hebben al laten zien hoe competitief het veld is aan de kop. Op zijn minst een dozijn coureurs is sterk genoeg om een podiumplek te behalen. Dat we een zeer bekwaam grid, een nieuw team en zes rookies hebben, laat goed zien hoe populair de Supercup daadwerkelijk is. Als kers op de taart, is het geweldig om het seizoen af te trappen op hetzelfde circuit dat gastheer was voor de allereerste Supercup race in 1993.

We kijken natuurlijk niet alleen terug naar het verleden en onze mooie historie. De Porsche Mobil 1 Supercup ontwikkeld zich ook richting een duurzame toekomst. Zo gebruiken we sinds seizoen 2021 hernieuwbare brandstoffen.” vertelt Oliver Schwab, Project Manager Porsche Mobil 1 Supercup.

Larry ten Voorde: “Voor de derde keer op rij de Supercup-titel winnen wordt een uitdaging”

Verdedigend kampioen Larry ten Voorde deelt Schwab’s kijk op de stevige concurrentie aan de kop. “Voor de derde keer op rij de Supercup-titel winnen wordt een uitdaging”, legt de Nederlander die uitkomt voor regerend teams kampioen GP Elite.

Ten Voorde krijgt behoorlijke tegenstand van anderen op jacht naar de kroon, waaronder die van de drievoudig Supercup kampioen Michael Ammermüller uit Duitsland, die een comeback maakt in de Porsche 911 GT3 Cup na twee jaar van afwezigheid.

Ook Porsche-Junior Laurin Heinrich is een geduchte tegenstander die, net als Ammermüller, uitkomt voor team SSR Huber Racing. Ik kijk er naar uit om mijn eerste race als Porsche-Junior én mijn allereerste race op Imola te rijden zegt de 20-jarige Duitser, die afkomstig is uit de omgeving van Würzburg. “Ik denk dat dit één van de lastigste circuits op de kalender is, op Monaco na. Desondanks geeft het rijden van een Porsche 911 GT3 Cup op deze baan me een hoop plezier!”

Jorge Lorenzo: “ik heb nog nooit geraced op Imola, ook niet op een motorfiets.”

Op de vraag “wat verwacht je van je allereerste autorace ooit?” reageerde MotoGP legende en #911 VIP coureur Jorge Lorenzo: “ik heb nog nooit geraced op Imola, ook niet op een motorfiets. Daarnaast is mijn debuut op een erg hoog niveau: meteen in een Porsche GT3 Cup. De Supercup-rijders zijn de beste ter wereld met deze auto. Ik denk dat het lastig voor me wordt om in de top 20 te finishen, maar ik kon gewoon geen ‘nee’ zeggen tegen de kans om op Imola te racen voor een Formule 1 publiek!”

Het Supercup weekend, ronde 1, ziet er als volgt uit:
Vrijdag 22 april
18:30 – 19:15: Vrije training

Zaterdag 23 april
14:00 – 14:30: Kwalificatie

Zondag 24 april
12:05: Race (14 ronden)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *