13 jaar duurde het: de voorlaatste versie van deze auto was gebaseerd op de 997 uit 2009 en op 28 april 2022 was het zover. De nieuwe Porsche 911 Sport Classic, van de generatie 992, is officieel onthuld.

Op het internet lekten al eerder details en beeldmateriaal uit, maar toch hield men bij Porsche vast aan de geplande releasedatum en werd het geduld van de liefhebbers nog even op de proef gesteld.

Supergave design-hints naar de historie van het merk

Het wachten waard!

Was het 13 jaar wachten waard? Nou en of!
De Sport Classic krijgt supergave design-hints naar de historie van het merk. Een wide body (normaal voorbehouden aan de 911 Turbo), met een vaste “ducktail” spoiler als verwijzing naar de legendarische Carrera RS 2.7. Daarbij de Fuchs-achtige wielen en een Paint-to-Sample grijze lak, die in de mode was in de beginjaren van de 356 serie. Door dit te combineren met het classic cognac/pepita houndstooth interieur, ontstaat het opnieuw een Cool Classic uit de Heritage Design reeks!

Bij Porsche is men zó enthousiast over de comeback van de pepita houndstooth-bekleding, dat deze op meerdere nieuwe modellen leverbaar zal gaan worden. Ik geef ze geen ongelijk!

De krachtigste 911

Ook de krachtbron is uniek voor deze auto. Het 3,7 liter boxer-motorblok produceert 550 PK en drijft alleen de achterwielen aan, waardoor het de krachtigste handgeschakelde 911 tot nu toe is.

Om dit comfortabel en beheersbaar te houden, beschikt de wagen over dezelfde Porsche Active Suspension Management-ophanging als de 911 Turbo/911 GTS modellen in combinatie met de sportvering. Daardoor ligt de auto standaard 10mm lager dan standaard 911 versies.

Heritage Design serie

De Heritage Design serie, waarbij Porsche design elementen uit haar rijke historie terugbrengt naar de huidige line-up, zal bestaan uit totaal vier limited edition modellen: De eerste was de 911 4S Targa, het tweede is deze 911 Sport Classic en wat 3 en 4 zullen worden? Daar kunnen we nu alleen nog maar van dromen en over fantaseren.
Deze Sport Classic zal worden geproduceerd in een oplage van 1.250 stuks, met een vanafprijs van € 272.714,- exclusief de belastingen en bijkomende kosten en opties. Leveringen aan de gelukkige kopers beginnen vanaf juli 2022.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *